Nyt bylivshus åbner på Stigsborg – populær bager flytter ind

Den 29. februar åbner bylivshuset Henning J på Stigsborg i Nørresundby, der skal indeholde børne- og kreaområde, fleksible studiepladser, loungehjørne og et fodboldområde dedikeret til fodboldlegenden Henning Jensen. Beboerne kan samtidig glæde sig til friskbagte lækkerier fra Surdejsbageren, som slår dørene op til en ny butik i bylivshuset.
mobilitetshus morgenbillede

Udviklingen af den populære bydel Stigsborg i Nørresundby skrider hastigt fremad med voksende beboertilflytning og flere færdige byggerier. Snart vil bydelen emme af endnu mere liv, når et nyt bylivshus slår dørene op den 29. februar. Her kan byens borgere samles og benytte sig af husets forskellige områder, herunder børne- og loungeområde, fodboldhjørne, fleksible studiepladser og kreaområde. Samtidigt åbner det populære bageri Surdejsbageren sin egen afdeling i bylivshuset, hvor man kan nyde en god kop kaffe og friskbagt surdejsbrød.

Det nye bylivshus har fået navnet Henning J, da man har valgt at opkalde huset efter fodboldlegenden Henning Jensen, der startede sin karriere i Stigsborg-området – og som ligeledes har fået Henning Jensens Plads på Stigsborg opkaldt efter sig.

Bylivshuset Henning J skal fungere som et moderne forsamlingshus, hvor man kan nyde en god kop kaffe, fordybe sig i sin computer, være kreativ med sine børn, eller blot har brug for et sted at slå sig ned. Tanken er, at der løbende skal åbnes op for forskellige aktiviteter såsom strikkeklub, gåklub og meget mere, som kan være med til at invitere beboerne ind i huset, lyder det fra Hanne Kræn, der er bylivsudvikler hos A. Enggaard, som er en del af selskabet Stigsborg P/S.

Jesper C. Winter, der er ejer af Surdejsbageren, ser ligeledes frem til at åbne sin anden butik og ikke mindst at slå dørene op på Nørresundby-siden.

Vi har gennem længere tid undersøgt muligheden for at åbne endnu en butik, men vi har ventet på at finde den rette beliggenhed. Det har vi nu fundet, og jeg er helt overbevist om, at Stigsborg er det perfekte område at slå os ned i, da der er masser af liv og mennesker i forskellige aldre, som passer godt til netop vores bageri, siger Jesper C. Winter.

Surdejsbageren får placering i bylivshusets stueetage med egen indgang, så der både er mulighed for at hente kaffe og brød to go samt sætte sig i caféen eller bylivshusets øvrige områder.

Åbningsfest 29. februar

Bylivshuset Henning J åbner officielt den 29. februar, hvor der vil være reception fra kl. 14-17 med gratis kaffe og sødt fra Surdejsbageren. Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen indvier huset kl. 14, og derudover vil Nørresundby Forenede Boldklubber sætte gang i bordfodbold og andre sjove aktiviteter. Fra kl. 15-17 vil den talentfulde lokale kunstner Frida Still Vium lave åben workshop, og der vil også være andre aktiviteter på dagen at se frem til.

Vi glæder os meget til at indvie Henning J og håber, at mange har lyst til at kigge forbi og bakke op om et lokalt initiativ som dette, der er med til at skabe liv i området. Forhåbningen er, at Henning J bliver det nye samlingspunkt på Stigsborg og i Nørresundby generelt, hvor man kan samles uanset alder og interesser, lyder det fra Hanne Kræn.

Bylivshuset Henning J får en midlertidig placering på Stigsborg Bygade 31 i Stigsborgs mobilitetshus, som er et moderne parkeringshus med forskellige faciliteter såsom delebil, løbehjulsstativ, pakkeboks, udkigspost, cykelreparation mm. På sigt skal bylivshuset rykke ned på Stigsborgs nye skole, Børne- og Ungeuniverset, som forventes at stå færdig i løbet af 2025.

Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.