Parkering på Stigsborg

Her har vi samlet alt du bør vide om parkering på Stigsborg. Der er nemlig tænkt over en hver detalje for at gøre gaderne bilfrie så vidt muligt, men samtidig sørge for gode parkeringsforhold.

På Stigsborg bliver der etableret minimum 2 mobilitetshuse og det første står nu klar med 594 p-pladser.

Mobilitetshusene er meget mere end blot parkering. Det betyder at udover de mange parkeringspladser, er der også en række services til dig som beboer. Det kan du læse mere om her på siden.

Nord


Ikon­forklaring

Hotspot
Infopunkt
Billede/Galleri
Virtual Tour

Title

IMG_1209
Mobilitetshuset løser hverdagens behov
Parkering i mobilitetshuset

Der er kameradækning af alle p-pladser, hvilket giver præcis henvisning til ledige pladser. Nummerpladescanning gør det superenkelt at bruge huset, fordi du registreres automatisk, så du slipper for p-billet.

Hvis du har en licens, kører du bare frit ind og ud af huset. Parkeringslicens får du gennem din udlejer, arbejdsplads eller via p-operatøren ved scanning af QR-kode på skilte i Mobilitetshuset (Månedsparkering).

Som gæst kan du købe en digital p-billet via mobilepay, kort eller app, som det fremgår af skiltene i Mobilitetshuset. Husk altid at starte din parkering i app eller via QR-koden, inden du forlader stedet.

I stueetagen er der gratis korttidsparkering for alle i 1 time. Men vær opmærksom på, at der opkræves betaling for den samlede parkeringstid til højere takst end øvrige etager, hvis du holder der længere end 1 time.

IMG_1297
Til dig med el-bil
Stigsborg delebil

I stueetagen ved Stigsborg Bygade finder du Stigsborg delebilen, som er der for at gøre din hverdag lettere. Delebilen er en oplagt mulighed , hvis du kun har behov for en bil en gang i mellem. Du kan booke en tur via TADAAs app.

Delebilen kører på el, så når du bruger den, passer du også på miljøet.

Handicapparkering​
Privatparkering
Korttidsparkering i gaderne​
Aflevering til børnehave og skole
Parkeringsstrategi for Stigsborg

Parkeringsstrategien er bygget op omkring fire indsatser:

  1. Mindske behovet for en bil
  2. Bydelsbaserede p-løsninger
  3. SMART teknologi og deleøkonomi
  4. Skalérbare, fremtidssikrede løsninger

Mindske behovet for privatbilen

Parkeringsstrategiens hovedhjørnesten er at gøre det attraktivt at bo på Stigsborg uden at eje en bil. Vi arbejder for at du kan få dækket de fleste af hverdagslivets behov lokalt – dvs. skole, børnepasning, indkøb, service, fritidsliv mm. Vi har skarpt fokus på at skabe gode forhold for cyklister og gående, adgang til delebiler, bybus og mikromobilitet – samt ikke mindst en cykel- og gangbro over fjorden til Aalborg Midtby.

Bydelsbaserede p-løsninger

På Stigsborg bygger vi ikke bare traditionelle p-huse – men mobilitetshuse, der giver noget tilbage til bylivet. Der bygges mindst to – måske 3 – mobilitetshuse, som på sigt skal kobles sammen i fleksibelt system, hvor du som beboer køber en slags bydelslicens. Det giver den optimale udnyttelse af parkeringspladserne.

SMART teknologi og deleøkonomi

Vi sikrer størst mulig dobbeltudnyttelse af p-pladser mellem bolig, skole, institution og erhverv. Vi dobbeltudnytter vejarealer til kørebane, afsætning, parkering og varelevering, og det hele styres SMART via kameraløsninger med nummerpladegenkendelse og online detektering, henvisning, registrering og betaling.

Skalérbare, fremtidssikrede løsninger

Vi håber på at mange beboere synes de kan undvære en bil på Stigsborg, men reelt ved vi ikke hvordan det faktiske parkeringsbehov vil udvikle sig over tid. Derfor ligger det indbygget i parkeringsstrategien, at der sker en løbende monitorering og til­pasning af parkeringskapaciteten.

Se boligerne her:

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.