Et parkeringshus, der giver noget igen…

Stigsborg Ny001

Mobilitetshuset, næste generation af p-huset

Der er godt gang i udviklingen af det første p-hus på Stigsborg – og ambitionerne er tårnhøje. Ud over at det skal være et velfungerende og smukt hus, så vil vi gerne se det traditionelle parkeringshus i et bredere perspektiv, så det – i stedet for et ”dødt punkt” til opbevaring af biler – bliver et multifunktionelt lokalt knudepunkt for mobilitet og byliv. Derfor kalder vi p-huset et ”mobilitetshus”.

Mobilitetshuset skal være et slags bibliotek for mobilitet, hvor du som beboer eller besøgende kan gå hen og bruge/låne det transportmiddel, der giver mening afhængigt af det behov, du har lige den dag. Derfor arbejder vi med, at der ud over almindelige p-pladser også skal være ladestandere til elbiler, delebiler og plads til cykler og mikromobilitet som fx løbehjul, trækvogne mm.

Mobilitetshuset indrettes højeffektivt og brugervenligt med en “snegl”, som giver let adgang for biler op og ned mellem husets seks parkeringsniveauer. Der forventes mulighed for at etablere i alt ca. 630 p-pladser i huset og parkeringspladserne skal i videst muligt omfang kunne bruges fleksibelt af forskellige brugere på forskellige tidspunkter, så husets kapacitet kan udnyttes optimalt.

 

Hent dine pakker og drik en kop kaffe…

Husets stueetage får desuden en række understøttende services og udadvendte funktioner, som gør, at mobilitetshuset bliver et aktivt hus og et omdrejningspunkt for byliv i bred forstand. Her tænker vi blandt andet på servicefunktioner for jer der bor og bruger Stigsborg i form af viceværtsfunktion, byttebørs og pakkebokse.

Husets lave sidebygning mod Stigsborg Bygade (vi kalder den ”fodskamlen”) bliver inddelt i en række små erhvervsenheder, hvor der fx kan flytte en kaffebar ind, take away, frisør eller lign. Eller måske er det her de kreative iværksættere, kunstnerne og foreningerne i en periode kan låne/leje et lokale.

 

Tilpasset og menneskevenlig arkitektur

Husets højde er tilpasset omkringliggende bygninger, som varierer fra 3½ etage ved Mølndalsvej til 5 etager ved Stigsborg Bygade. Arkitektonisk arbejder vi med at selve hovedhuset kommer til at fremstå som en let og luftig sky, ved at facaden beklædes med bølgende lameller i lys genbrugsaluminium. Og så får taget en udsigtsplatform med offentlig adgang og grønt tag/solenergianlæg på resten af taget.

Fodskamlen er med til at nedbryde det samlede volumen og give en menneskelig skala i gadeniveau, især langs Stigsborg Bygade hvor der vil være mange, der færdes til fods. Facaderne i stueetagen bliver transparente og åbne i træ og glas og med masser af klatreplanter. Forestil dig at det er her du kan sidde og nyde en kop kaffe, mens du følger med i gadens liv.

 

Hvornår står huset så klar?

Lige nu har Aalborg Kommune et lokalplanforslag for mobilitetshuset på vej til politisk behandling. De regner med at lokalplanforslaget skal i offentlig høring efter sommerferien. Når lokalplanen er endeligt vedtaget og kommunen har givet en byggetilladelse, går vi i gang med at opføre huset. Målet er at det skal være klar til delvis ibrugtagning i slutningen af 2022.

 

Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.