Find og byt genbrugsguld: Bytteboks flytter ind på Stigsborg

Snart er det muligt at finde og bytte genbrugsguld på Stigsborg, når en bytteboks flytter midlertidigt ind i mobilitetshuset fra den 9. oktober til den 20. november.
bytteboks 3

I bytteboksen kan beboere og borgere i nærområdet stille aflagt porcelæn, bøger, nips, mindre indbo og andet genbrug, der stadig fungerer og har brugsværdi. Dermed kan genbrugsguldet komme til at gøre gavn for andre borgere, som måske lige står og mangler netop den ting. Bytteboksen kan bruges frit af alle.

Et særligt formål med placeringen på Stigsborg er at teste bytteløsninger af i en ny bydel under udvikling, og tanken er, at testperioden skal danne grundlag for involvering af borgerne i udviklingen af en permanent dele-/bytteløsning i mobilitetshuset.

Beboere inviteres til indvielsesevent

Beboerne på Stigsborg inviteres til indvielsesevent tirsdag d. 10. oktober kl. 17, hvor bytteboksen fremvises sammen med mobilitetshusets øvrige tilbud (delebil, cykelpusleplads, pakkeboks, udsigtsplatform mm.). Til eventet opfordres alle til at medbringe deres genbrugsguld, og der dannes en gruppe af bytteboks-superbrugere, som får til opgave at ”passe” bytteboksen og følge med i brugen af den i testperioden med henblik på en blivende dele-/bytteløsning på Stigsborg. Hvad er behovet? Hvad fungerer? Hvad fungerer ikke? Hvad mangler?

Konkret vil man fra oktober kunne finde følgende faciliteter i mobilitetshuset ud over bilparkering:

  • Delebil
  • Elladestandere til biler
  • Cykelparkering
  • Løbehjulsstativ fra Voi
  • Postnord-pakkeboks
  • Pusleplads for cykler inkl. kompressor
  • Bytteboks
  • Udsigtsplatform på taget
  • Solceller på taget og batteri til lagring af energi, så huset er selvforsynende (solenergi bruges til husets drift, elladestandere mm.)
  • Sidebygning med attraktive erhvervslejemål – Stigsborg P/S får midlertidigt kontor i den sydlige del af sidebygningen.

 

Praktik
Om bytteboksen: Bytteboksen er en smukkeseret og ombygget 10 fods container 3×2,4m (se foto), indrettet med reoler, bøjlestang ol.
Placering på Stigsborg: Der er reserveret et areal til bytteboksen i det sydvestlige hjørne af stueetagen i Mobilitetshuset ved Stigsborg Bygade.
Testperiode: Bytteboksen har stået på forskellige placeringer i Aalborg Vestby siden april 2023 og placeres på Stigsborg i en 6 ugers periode fra 9. oktober til 20. november 2023.
Åbningstider: Bytteboksen er åben for offentlig adgang 24 timer i døgnet alle ugens dage.

Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.