Fodboldenglen Henning Jensen hyldes på Stigsborg den 17. august

På Stigsborg får en af Danmarks største fodboldlegender, Henning Jensen, nu sin fortjente hyldest, når Henning Jensens Plads indvies den 17. august, og en bronzeskulptur af fodboldikonet afsløres. Indvielsen af pladsen markeres med et minderigt arrangement, der har til formål at hylde og ære Henning Jensen.
32

Mange datoer har været i spil til åbningen af Henning Jensens Plads, men nu er det officielt. Den 17. august 2023 åbner pladsen på Stigsborg, og det markeres med et særligt arrangement, der har til formål at hylde og minde foldboldikonet, som har dybe rødder i Nørresundby. Datoen er velvalgt, da den samtidig markerer Henning Jensens fødselsdag, hvor fodboldlegenden ville være fyldt 74 år.

Henning Jensens Plads får en central placering i Stigsborg-bydelens første etape, som er i det område, hvor Nørresundby Boldklub i sin tid havde klubhus, stadion og træningsbaner – og således også der, hvor Henning Jensen startede og sluttede sin imponerende karriere.

Indvielsen af Henning Jensens Plads har efterhånden været længe undervejs, og derfor er vi glade for, at datoen nu nærmer sig, hvor Henning Jensen kan få sin fortjente hyldest på Stigsborg. Vi har oplevet en enorm opbakning i forbindelse med tilblivelsen af pladsen, og derfor er vi nu mere end klar til, at forberedelserne kulminerer den 17. august, hvor pladsen officielt åbnes, lyder det fra Anton Hessellund, direktør i Stigsborg P/S.

Den 17. august kan byens borgere samt fodboldentusiaster fra nær og fjern således være med til at hylde og mindes byens og hele Danmarks stjernespiller, når Henning Jensens Plads officielt indvies, og en figurativ bronzeskulptur af fodboldspilleren afsløres.

– Vi håber, at vi får et rørende og minderigt gensyn med vores lokale fodboldikon, samt at vi får nogle hyggelige og fornøjelige timer sammen. Det er vores ønske og forhåbning, at Henning Jensens Plads på Stigsborg bliver et naturligt sted for byens beboere. Et samlingspunkt, hvor stier og veje krydses, og hvor man kan sidde i eftertænksomhed og nyde udsigten over den nye byfælled, Naturparken og Limfjorden mod Aalborg, siger Peer Kierstein Nielsen, der er en del af initiativgruppen bag Henning Jensens Plads.

Henning Jensen startede sin karriere i Nørresundby, før han skiftede til Borussia Mönchengladbach i 1972. Udlandseventyret tog ham også forbi anerkendte klubber som Real Madrid og Ajax Amsterdam, hvor han nåede at vinde mesterskaber for alle tre klubber, før han vendte hjem til Danmark og spillede for AGF og Nørresundby igen. Henning Jensen var og er stadig den første seriespiller til at blive udtaget til det danske landshold. I 1972 blev han dermed udtaget som den lavest rangerede fodboldspiller, der nogensinde har optrådt for det danske fodboldlandshold. En rekord, der stadig er aktuel i dag.

Indvielsen af Henning Jensens Plads arrangeres i et samarbejde mellem initiativgruppen tilknyttet Nørresundby Forenede Boldklubbers Venner, Aalborg Kommune og Stigsborg P/S.

Indvielse af Henning Jensens Plads den 17. august 2023:

  • 15.00 bydes de første 1.000 fremmødte på en ”stadionplatte”, mens Henning Jensens ”husorkester” Giro 413 begynder opvarmningen.
  • 15.30 Byens tale v/ Borgmester Lasse Frimand Jensen.
  • Sportens tale v/ en kendt fodboldpersonlighed fra ind- eller udland.
  • ”Pyndts samtalesalon” med tidligere fodboldspiller og træner Poul Erik ”Pylle” Andreasen om vennen, fodboldspilleren og mennesket Henning Jensen.
  • ”Pyndts samtalesalon” med den italienske kunstner Franco Turchi.
  • Initiativgruppens tale, herunder afsløring af skulpturen og overdragelsen af kunstværket til Aalborg Kommune.
Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.