Henning Jensens Plads på Stigsborg indvies til sommer

På Stigsborg, hvor Nørresundby Boldklub engang havde stadion og træningsbaner, startede en af Danmarks største fodboldlegender, Henning Jensen, sin karriere. Nu får han sin fortjente hyldest, når Henning Jensens Plads indvies den 17. august, og en ny bronzeskulptur af fodboldikonet afsløres.
32

Mange datoer har været i spil til indvielsen af Henning Jensens Plads, men nu er det officielt. Den 17. august indvies pladsen på Stigsborg efter initiativgruppen ”Fodboldspilleren Henning Jensens Plads og skulptur i Nørresundby”, Stigsborg P/S og C.F. Møller Architects er blevet enige om en fremrykning af projektet. Datoen er velvalgt, da den samtidig markerer Henning Jensens fødselsdag, hvor fodboldlegenden ville være fyldt 74 år.

Henning Jensen startede sin karriere i Nørresundby, før han skiftede til Borussia Mönchengladbach i 1972. Udlandseventyret tog ham også forbi Real Madrid og Ajax Amsterdam, og han nåede at vinde mesterskaber for alle tre klubber, før han vendte hjem til Danmark og spillede for AGF og Nørresundby igen.

Bag bronzeskulpturen til pladsen står Franco Turchi, der tidligere har lavet en buste af Henning Jensen til klubhuset for Nørresundby Forenede Boldklubber.

Der vil senere på året blive udsendt en officiel invitation til indvielsen af pladsen og afsløringen af skulpturen.

Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.