Kendte fodboldikoner hyldede Henning Jensen

Tidligere landsholdsspillere fra både Danmark og Spanien var torsdag den 17. august mødt op på Stigsborg for at minde og ære en af Danmarks største fodboldikoner, Henning Jensen. På dagen blev det nordjyske fodboldikon hyldet med musik, taler og en ny bronzeskulptur, da Henning Jensens Plads officielt blev indviet i Nørresundby.
Den tidligere spanske landsholdsspiller Emilio Butragueno, t.v. var en af de fremmødte på Stigsborg.

Det var med deltagelse fra flere tidligere landsholdsspillere, at fodboldikonet Henning Jensen blev mindet og æret for sine imponerende bedrifter på grønsværen. Torsdag den 17. august var nemlig den officielle åbningsdag for Henning Jensens Plads på Stigsborg i Nørresundby, hvor den afdøde nordjyde fik sin fortjente hyldest, og en bronzeskulptur af fodboldspilleren blev afsløret. Samtidig markerede datoen fodboldspillerens fødselsdag, der på dagen ville være fyldt 74 år.

Blandt de mange fremmødte var blandt andre Allan Simonsen, der er tidligere holdkammerat med Henning Jensen, samt den tidligere spanske landsholdsangriber Emilio Butragueño, der deltog som den officielle repræsentant for Real Madrid, hvor Henning Jensen spillede i perioden 1976-1979.

Vi er enormt glade for den fantastiske opbakning, som vi har oplevet i forbindelse med indvielsen af Henning Jensens Plads. Det er enormt rørende, at såvel verdenskendte fodboldspillere som borgere fra nær og fjern har medvirket til, at en af Danmarks største fodboldikoner nu får sin fortjente anerkendelse, siger Peer Kierstein Nielsen, der er en del af initiativgruppen bag Henning Jensens Plads.

Foruden Allan Simonsen og Emilio Butragueño var også den tidligere danske landsholdsspiller Morten Bruun mødt op på Stigsborg for blandt andet at holde en tale til ære for Henning Jensen, der både har vundet mesterskaber i anerkendte klubber som Real Madrid, Ajax Amsterdam og tyske Borussia Mönchengladbach.

Hyldet med musik, taler og bronzeskulptur
På bedste fodboldmaner, og helt i tråd med Henning Jensens ånd, bød indvielsen af Henning Jensens Plads på både ”stadionplatter”, musik fra fodboldikonets ”husorkester” Giro 413 samt en masse nostalgiske fodboldsnakke, inden det hele kulminerede med afsløringen af bronzeskulpturen, der er udarbejdet af den italienske kunstner Franco Turchi.

Henning Jensens Plads er placeret i Stigsborg-bydelens første etape, som er i det område, hvor Nørresundby Boldklub i sin tid havde klubhus, stadion og træningsbaner – og således også der, hvor Henning Jensen startede og sluttede sin karriere.

Indvielsen af Henning Jensens Plads har været undervejs i et stykke tid, og derfor er det en stor glæde, at pladsen nu officielt er indviet, og ikke mindst at en af Danmarks største fodboldspillere gennem tiden bliver mindet og æret – lige her i Nørresundby, hvor det hele startede. Jeg er sikker på, at Henning Jensens Plads på Stigsborg bliver et attraktivt område og et naturligt samlingssted for byens borgere, lyder det fra Aalborgs borgmester, Lasse Frimand Jensen, der også var på talerstolen torsdag den 17. august.

Indvielsen af Henning Jensens Plads arrangeres i et samarbejde mellem initiativgruppen tilknyttet Nørresundby Forenede Boldklubbers Venner, Aalborg Kommune og Stigsborg P/S.

Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.