Ledningerne ruller ind på Stigsborg

Snart er der vand i hanerne og strøm på kontakten…
Byggemodning juni 2021

Anlægsarbejdet i forbindelse med byggemodning af Stigsborg Havnefront er for alvor startet op.

Arbejdet består indledningsvist af etablering af forsyning til hele byggemodningens byggerier, herunder hovedledningssystemer samt stik til de byggerier, der allerede er under opførelse. Der etableres blandt andet regn- og spildevandsledninger, fjernvarmeledninger, gas og vand samt bløde ledninger (el, fiber mm.).

Som noget af det første er vi i gang med at lave forsyninger til Nørresundby Boligselskabs flotte byggeri ved Digmannsvej. Vejene gøres herefter klar til brug med en midlertidig belægning og på et senere tidspunkt vil der blive etableret permanent belægning, beplantning mm. Det er planen at de første beboere flytter ind her i sensommeren.

Pumpestation til bæredygtig fjernvarme

Nord for Nørresundby Boligselskab ved Engvej bygger Aalborg Forsyning en ny pumpestation til lavtemperatur-fjernvarme. Det er dette hus som skal sikre bæredygtig varmeforsyning af hele den nye bydel.

Det bliver et relativt stort hus, som fylder noget i gadebilledet, og derfor bliver der gjort meget ud af arkitekturen. Bygningen får blandt andet grønt tag, træbeklædning og stor vinduer, som gør at man som beboer og forbipasserende kan få et indblik i hvad der foregår i “byen bag facaden”. Hvis du er nysgerrig på, hvordan det kommer til at se ud, kan du se mere her.

En “livsnerve” i bydelen

Stigsborg Brygge og Stigsborg Bygade bliver i fremtiden en slags livsnerve i etape 1 – både for byens underjordiske forsyninger og for det liv, der leves over jorden. Her anlægges hovedledningerne, og vi er startet med ledningsarbejderne på Stigsborg Brygge og arbejder os etapevis mod nord i bygaden. Forsyningsselskaberne kommer til at arbejde forskudt på de enkelte etaper.

Ved Stigsborg Brygge 5 skal vi også i gang med en ny kloakpumpestation og en transformatorstation til elforsyning. Disse teknikbygninger opføres i samme designlinje og med delvist transparente facader ligesom fjernvarmepumpestation. Vi lægger nemlig stor vægt på at teknikbygninger på Stigsborg – ud over den tekniske funktion – også skal bidrage positivt til bymiljøet.

Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.