Stigsparken er ved at tage form

Anlægsarbejdet med den sydlige del af Stigsparken skrider fremad, hvor der aktuelt er gang i både terrænarbejde og beplantning. Arbejdet har givet anledning til en række spørgsmål, som vi giver svar på herunder.
3

Arbejdet med at anlægge den sydlige del af Stigsparken går støt fremad og kan opleves på egen hånd på Stigsborg.

Aktuelt kører der adskillige maskiner i området, der bliver flyttet en masse jord samt plantet både træer og buske. Inden udgangen af 2024 vil alt terrænarbejdet være færdigt, og der vil være sået græs og urter samt plantet forskellige strandplanter, træer og buske.

Den sidste del af beplantningen og slutbelægningen på stierne skal laves næste år. Dermed kan den sydlige del af parken tages i brug i løbet af 2025 – først stierne og senere resten af parkområdet.

Arbejdet i Stigsparken har givet anledning til en række spørgsmål, som vi her giver et samlet svar på:

Hvad er det for en stor høj af jord midt i parken?
Bakken er en del af parkdesignet, som består af flade åbne arealer kombineret med markante bakker, hvor der plantes træer og buske.

Den største bakke har internt indtil videre fået navnet ”Stigsborghøjen”. Det er en reference til voldstedet Stigsborg, som tidligere lå i området, og som har lagt navn til området. På siderne af højen kommer der som tidligere nævnt træer, buske og urter. På toppen af højen kommer et ”naturrum” med muligheder for ophold, hvor man i udsigtskiler får en fantastisk udsigt over parken og fjorden. På denne måde får højen samme funktion som det tidligere voldsted.

Kan man kælke på bakken?
Ja, det bliver muligt at kælke på den store bakke ”Stigsborghøjen”, som er cirka ni meter høj.

Mod syd og fjorden kommer der udsigtskiler med græsser og urter, hvor man kan kælke om vinteren. Dette bliver dog først muligt efter beplantningen er etableret for at sikre, at den bare jord ikke skrider ned.

Hvad er det store grønne område, som kan ses i parken?
Det store flade område ligger ovenpå det areal, som er indspunset under jorden. Området bliver en fælled med græs, hvor parkens brugere, beboere i området og børn fra Huset Stigsborg (tidligere kaldt Børne- og Ungeuniverset) f.eks. kan spille bold og andre aktiviteter.

Aalborg Kommune, By og Land har prioriteret at så græs så tidligt som muligt, så græsset får en god vækstsæson, inden de mange børn tager området i brug, når Huset Stigsborg åbner til august 2025. Der sås flere urter ud på området til foråret, så fælleden får et mere naturligt udtryk.

Hvornår kan man gå langs vandet?
Det er ambitionen, at man kan gå en tur på stien langs kysten lavet af muslingeskaller efter juleaften 2024. Til den tid forventes det, at Fjordpladsen også er åbnet, så der bliver en gennemgående forbindelse langs den nye kystlinje.

Må man bade i fjorden?
Miljømæssigt er der intet problem i at bade i fjorden, men Aalborg Kommune, By og Land, er i gang med at vurdere, om strøm- og bundforhold er gode og sikre nok til, at kommunen vil anbefale badning. Der kommer en afklaring herpå i 2025.

Må man have løsgående hunde i parken?
Man skal have hunde i snor i parken. Der er ikke tale om en hundeskov. Der bliver sat skilte op med information herom.

Hvornår kommer skateranlægget?
Aalborg Kommune forventer, at skateranlægget i den nordlige del af parken anlægges i 2026.

Hvor kan man se, hvordan parken kommer til at se ud?
Helhedsplanen for parken kan ses herunder:

Skriv dig op til
vores nyhedsbrev

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.