Her har vi samlet alt du bør vide om parkering på Stigsborg. Der er nemlig tænkt over en hver detalje for at gøre gaderne bilfrie så vidt muligt, men samtidig sørge for gode parkeringsforhold.
På Stigsborg bliver der etableret minimum 2 mobilitetshuse og det første står nu klar med 594 p-pladser.
Mobilitetshusene er meget mere end blot parkering. Det betyder at udover de mange parkeringspladser, er der også en række services til dig som beboer. Det kan du læse mere om her på siden.
I dag er der offentligt tilgængelig parkering mod betaling på terræn foran Aalborg Kommunes forvaltningsbygning. Som gæst kan du købe en digital p-billet via Mobilepay, kort og app. Som medarbejder kan du få en parkeringslicens via din arbejdsplads.
Vær opmærksom på, at nogle pladser er reserveret til gæster og brugere med særlig tilladelse. Det er tanken, at der om nogle år skal bygges endnu et mobilitetshus med ca. 600 pladser. Huset er endnu ikke projekteret, men den foreløbige vision er at designe huset med en lodret park på sydfacaden, så det på den måde giver noget tilbage til bylivet.
I boligbebyggelsen Havnebryggen Stigsborg er der parkering under gårdrummet. Parkeringen er forbeholdt beboere med særlig tilladelse.
I boligbebyggelsen Havnebryggen Stigsborg er der parkering under gårdrummet. Parkeringen er forbeholdt beboere med særlig tilladelse.
I boligbebyggelsen Stigsborghus er der parkering under gårdrummet. Parkeringen er forbeholdt beboere med særlig tilladelse.
I boligbebyggelsen Fjordpynten er der parkering under gårdrummet. Parkeringen er forbeholdt beboere med særlig tilladelse.
Huset rummer i alt 594 parkeringspladser og tilbyder offentlig tilgængelig betalingsparkering for alle gæster, beboere mm. Parkeringspladserne i stueeetagen er reserveret til korttidsparkering. Her kan du parkere gratis i 1 time, hvad enten du er beboer, gæst, kunde eller forældre, der skal aflevere børn.
Du kan købe en parkeringslicens gennem din udlejer, arbejdsplads eller via p-operatøren ved scanning af QR-kode (Månedsparkering). Som gæst kan du købe en digital p-billet via Mobilepay, kort eller app. Se hvordan på skiltene i Mobilitetshuset.
Mobiltetshuset rummer også mange andre tilbud som fx ladning af elbiler, delebil, løbehjul, cykelparkering og cykelpusleplads.
I Generationernes Karré etableres terrænparkeringspladser i gårdrummet til brug for plejehjem og beboere med særlig tilladelse.
Nørresundby Boligforenings afdeling 78 – Stigsborg har terrænparkeringspladser i gårdrummet til brug for beboere med særlig tilladelse.
Hvis der i fremtiden viser sig at være behov for det, er der mulighed for at lave et tredje mobilitetshus på hjørnet af Stigsborg Bygade og Engvej.
Mellem kl. 7 og 9 om morgenen på skoledage ensrettes Stigsborg Bygade og Stigsborg Brygge fra nord mod syd og vest på strækningen ved Børne- og Ungeuniverset. Samtidig skifter den kørebane, der er tættest på ”universet” status til afsætningsbane, hvor forældre kan stoppe og sætte børn af i op til 3 minutter. Vi kalder det ”Kys og Farvel”.
I den sydlige ende af Stigsborg Bygade etableres 7 korttidsparkeringspladser. De er i vuggestuens åbningstid forbeholdt forældre o.l., som skal aflevere børn i vuggestuen.
I mange lokalgader etablerer vi 1-2 korttidsparkeringspladser, hvor du kan parkere i max en halv time, hvis du fx har købt stort ind.
Ved Stigsborg Bygade etablerer vi 2 korttidsparkeringspladser, hvor du kan parkere i max en halv time, hvis du fx skal handle i gadens butikker
Der er offentligt tilgængelige p-pladser reserveret til handicappede på terrænparkeringspladsen foran Stigsborg Brygge 5. Handicapparkering indarbejdes også i et kommende mobilitetshus på denne placering.
Der er privat handicapparkering i bebyggelsen.
Der er privat handicapparkering i bebyggelsen.
I den sydlige ende af Stigsborg Bygade etableres en offentligt tilgængelig handicapparkeringsplads, som er særligt tiltænkt brugere af børne- og ungeuniverset.
Der etableres handicapparkering i p-lommer på lokalgaden Stigsborg Brygge.
Der etableres privat handicapparkering i gårdrummet.
Der er ekstra højde i mobilitetshusets stueetage, og i den sydlige ende er der reserveret plads til parkering for større handicapbiler som fx minibusser.
Der er privat handicapparkering i bebyggelsen.
Der er privat handicapparkering i bebyggelsen.
Der er handicapparkering i p-lommer på lokalgaden Stigsborg Bakke.
Der er handicapparkering på terrænparkeringspladsen i gårdrummet.
Der etableres handicapparkering på terrænparkeringspladsen i gårdrummet.
Et evt. kommende mobilitetshus på denne placering kommer også til at rumme parkeringsmuligheder for handicappede.
Du kan navigere rundt ved hjælp af:
Mobilitetshuset er meget mere end blot parkering – det rummer nemlig også en lang række forskellige faciliteter, som du kan benytte dig af:
Læs mere om mobiltetshuset her
Der er kameradækning af alle p-pladser, hvilket giver præcis henvisning til ledige pladser. Nummerpladescanning gør det superenkelt at bruge huset, fordi du registreres automatisk, så du slipper for p-billet.
Hvis du har en licens, kører du bare frit ind og ud af huset. Parkeringslicens får du gennem din udlejer, arbejdsplads eller via p-operatøren ved scanning af QR-kode på skilte i Mobilitetshuset (Månedsparkering).
Som gæst kan du købe en digital p-billet via mobilepay, kort eller app, som det fremgår af skiltene i Mobilitetshuset. Husk altid at starte din parkering i app eller via QR-koden, inden du forlader stedet.
I stueetagen er der gratis korttidsparkering for alle i 1 time. Men vær opmærksom på, at der opkræves betaling for den samlede parkeringstid til højere takst end øvrige etager, hvis du holder der længere end 1 time.
Du har gode muligheder for at oplade din bil på Stigsborg. På mobilitetshusets niveau 1 finder du 16 offentligt tilgængelige ladestandere til brug for alle, hvad enten du er beboer eller gæst. Der findes også private lademuligheder flere steder.
Vi har desuden forberedt mobilitetshuset til flere ladestandere, så vi er klar til at følge med udviklingen. Solceller på taget bidrager til bæredygtig strømforsyning til ladestanderne.
I stueetagen ved Stigsborg Bygade finder du Stigsborg delebilen, som er der for at gøre din hverdag lettere. Delebilen er en oplagt mulighed , hvis du kun har behov for en bil en gang i mellem. Du kan booke en tur via TADAAs app.
Delebilen kører på el, så når du bruger den, passer du også på miljøet.
Du finder som minimum 1 handicap-parkeringsplads i tilknytning til alle karréer. Den er enten placeret på byggefeltet i gårdrum eller p-kælder eller i en af gaderne som grænser op til.
Der er desuden store handicap-pladser til minibusser med ekstra højde i mobilitetshusets stueetage.
I nogle boligkarréer er der privat parkering i bygningen eller små p-lommer. Disse pladser udlejes af bygningsejeren.
Gaderne skal som hovedprincip friholdes for parkering. På den måde mindskes trafikken nær boligerne, og det er med til at skabe et trygt og hyggeligt miljø.
I nærheden af de fleste boligbygninger findes særlige båse til korttidsparkering. Her har du mulighed for at parkere i op til en halv time.
I den sydlige ende af Stigsborg Bygade etableres 7 korttidsparkeringspladser forbeholdt forældre som skal aflevere eller hente børn i vuggestuen.
Husk også at du altid har lov til at standse kortvarigt (max 3 minutter) på selve vejen i lokalgaderne, hvis der ikke er skiltet med standsningsforbud. Det kan være nyttigt, hvis du fx skal hente nogen, aflevere tunge indkøbsposer eller lignende.
Når du i fremtiden skal aflevere dit barn i børnehave eller skole kan du korttidsparkere i op til en time gratis i Mobilitetshusets stueetage. Endnu enklere bliver det i tidsrummet kl. 7-9 om morgenen, hvor Stigsborg Bygade og Stigsborg Brygge ensrettes fra nord mod syd og vest, så der er mulighed for kortvarig afsætning (max. 3 minutter). Vejen indrettes til det, så dit barn kan færdes trygt og sikkert til og fra skole.
Parkeringsstrategien er bygget op omkring fire indsatser:
Mindske behovet for privatbilen
Parkeringsstrategiens hovedhjørnesten er at gøre det attraktivt at bo på Stigsborg uden at eje en bil. Vi arbejder for at du kan få dækket de fleste af hverdagslivets behov lokalt – dvs. skole, børnepasning, indkøb, service, fritidsliv mm. Vi har skarpt fokus på at skabe gode forhold for cyklister og gående, adgang til delebiler, bybus og mikromobilitet – samt ikke mindst en cykel- og gangbro over fjorden til Aalborg Midtby.
Bydelsbaserede p-løsninger
På Stigsborg bygger vi ikke bare traditionelle p-huse – men mobilitetshuse, der giver noget tilbage til bylivet. Der bygges mindst to – måske 3 – mobilitetshuse, som på sigt skal kobles sammen i fleksibelt system, hvor du som beboer køber en slags bydelslicens. Det giver den optimale udnyttelse af parkeringspladserne.
SMART teknologi og deleøkonomi
Vi sikrer størst mulig dobbeltudnyttelse af p-pladser mellem bolig, skole, institution og erhverv. Vi dobbeltudnytter vejarealer til kørebane, afsætning, parkering og varelevering, og det hele styres SMART via kameraløsninger med nummerpladegenkendelse og online detektering, henvisning, registrering og betaling.
Skalérbare, fremtidssikrede løsninger
Vi håber på at mange beboere synes de kan undvære en bil på Stigsborg, men reelt ved vi ikke hvordan det faktiske parkeringsbehov vil udvikle sig over tid. Derfor ligger det indbygget i parkeringsstrategien, at der sker en løbende monitorering og tilpasning af parkeringskapaciteten.
Cookiepolitik
Website by Dimension Design
Cookiepolitik
Website by Dimension Design
Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.
Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:
Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.