Broen

En ny overfjordisk forbindelse, der vil samle byen – Aalborg og Stigsborg.

En ny forbindelse over fjorden mellem havnefronten ved Musikkens Hus og Stigsborg kan samle Aalborg, så fjorden i stedet for at adskille i højere grad samler byen – også i den østlige del af midtbyen.
broen-brochure-prospekt-a4-04-2020-web
Betydningen af en ny bro

”Forbindelsen med Stigsborgs bygade og til den nye bro kommer til at betyde enorm meget – både for bydelen Stigsborg og for hele Nørresundby, men også for Aalborg, som kan komme og besøge Stigsparken. Man kan jo gå eller cykle over broen, bevæge sig langs den nye promenade, tage over kulturbroen og tilbage på sydsiden. Så der er mulighed for et loop på kryds og tværs på flere måder af fjorden."

- Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt, Aalborg​

En ny bro over Limfjorden vil binde Aalborg sammen på nye smarte måder, og være til gavn for cyklister, fodgængere og motionister. Broen kan blive en væsentlig del af ambitionen om at gøre byen mere grøn, fordi behovet for at køre i bil bliver mindre, og det er til gavn for miljø og sundhed. Byen vil blive en endnu mere attraktiv ramme om hverdagslivet. Det er hensigten, at broen skal kunne lukkes op, så den ikke er en barriere for skibstrafikken på fjorden.

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.