Historien om Stigsborg

Stigsborg var et voldsted fra middelalderen – en høj hvor man kunne holde øje med sørøvere på Limfjorden. Voldstedet blev i senere tekster beskrevet som Stigsborg, opkaldt efter adelsmanden Sti Hvide, der boede i området.

Den første høj blev fjernet, da den første fabrik blev opført på grunden i 1912. Men sagnet om Sti Hvide, Stigsborgmanden, lever videre i bedste velgående. Hr. Sti er en sagnomspundet, vred og hvileløs mand, som får skyld for mange ugerninger – hvis der sker ulykker eller uforklarlige hændelser på Stigsborg, er det højst sandsynligt Hr. Sti, som har været på færde.

Man kan efter sigende fange et glimt af den berygtede Stigsborgmand omkring Sct. Hans, hvor han kommer ridende ned over Skansebakken mod Stigsborg på sin hvide hest uden hoved.

Korn-afsnit historie
Kornselskabet på havnen
I 1894 startede købmand Peder P. Hedegaard engroshandel fra Nørresundby med bl.a. korn og foderstoffer. I 1916 blev firmaet til aktieselskab, som dannede grundlaget for det Hedegaard Agro, vi kender i dag. Selvom Hedegaard har fabrikker og afdelinger i hele Jylland, ligger hovedsædet stadig på havnen i Nørresundby den dag i dag.
”Syren” på Stigsborg

Tæt på Hedegaard blev det gamle voldsted, Stigsborg, i 1912 opkøbt af Østasiatisk Kompagni, som anlagde fabrikken A/S Svovlsyre & Superfosfat. Fabrikken blev siden til Superfos – i folkemunde kaldt for ”Syren”.

I 1992 opkøbte Aalborg Kommunen området og jævnede fabriksbygningerne med jorden. 

I dag er den østlige del af Stigsborg ryddet for alle tidligere industrianlæg – undtagen den tidligere syrebeholder, der står som et fysisk vartegn fra historien i det åbne landskab.

En ny tid for området

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.