Kunst, kultur og kendt fodboldhelt

Henning Jensens Plads kommer til at ligge i Stigsborgs 1. etape, som netop er i det område, hvor Nørresundby Boldklub havde stadion og træningsbaner – præcis dér hvor Henning Jensen startede og sluttede sin imponerende karriere.

Henning Jensen (august 1949 – december 2017) startede sin karriere i Nørresundby Boldklub (NB) som syvårig. Og han havde ikke sit fodboldtalent fra fremmede. Hans farfar var nemlig med til at starte NB, og hans far prægede klubbens førstehold i mange år.

Henning Jensens Plads og skulptur forventes at stå færdig senest i 2023.

Debut på landsholdet
Henning Jensens debut på landsholdet var sensationel, da han blev udtaget direkte fra NBs Danmarks seriehold som den lavest rangerende spiller i dansk landsholdsfodbold nogensinde. Han oplevede at blive professionel fodboldspiller uden at have spillet en eneste divisionskamp i Danmark. Det blev til 9 mål i 21 landskampe for Danmark.

"Jeg håber og tror på, at Henning Jensens plads bliver et naturligt sted for beboere. Et samlingspunkt, hvor stier og veje krydses og hvor man kan sidde i eftertænksomhed og nyde det.”

- Peer Kierstein Nielsen, Initiativgruppen

Henning Jensen var i 2006 blandt de nominerede, da DBU kårede Danmarks bedste fodboldspiller gennem tiderne. Her var han i fint selskab med de øvrige nominerede – blandt andre; Michael Laudrup, Preben Elkjær, Brian Laudrup og Peter Schmeichel. I 2018 kom Henning Jensen i Fodboldens Hall Of Fame.

Fodboldenglen

Det ikoniske hovedstødsmål i 1973 på Wembley i “EF-kampen” gav ham navnet: Fodboldenglen

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.