Smart og bæredygtig bydel

Med naboskabet til Stigborg Naturpark, masser af træer i gaderne og generel høj biodiversitet i gader og byrum arbejder vi benhårdt på at gøre Stigsborg til Aalborgs grønneste bydel.

1735_A-Enggaard_Stigsborg-Omraade-B6-og-B8_EXT_020_MellemBygningerne
Klassisk arkitektur med et twist
”Sammen skaber vi en grøn og stærk bydel, hvor mennesker trives.”
Bæredygtig byudvikling

Vi har på Stigsborg lavet et indsatskatalog med afsæt i FNs verdensmål. Her har vi fokus på både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed – ambitionen er, at ”vi sammen skaber en grøn og stærk bydel, hvor mennesker trives”.

Bæredygtig byudvikling

Vi har på Stigsborg lavet et indsatskatalog med afsæt i FNs verdensmål. Her har vi fokus på både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed – ambitionen er, at ”vi sammen skaber en grøn og stærk bydel, hvor mennesker trives”.

broen-brochure-prospekt-a4-04-2020-web
Smarte løsninger gør Stigsborg grønnere og sjovere

Stigsborg fremtidssikres med den nødvendige digitale infrastruktur i form af fibernet, mobil- og IoT-netværk og ikke mindst muligheder for at opgradere i takt med den digitale udvikling. Via sensorer kan data opsamles om trafikken, brugen af parken, energiforbrug, indeklima mm, som kan optimere de tekniske løsninger. Vi har også planer om at samle data i et slags ”bæredygtighedsindeks”, hvor man kan se, hvordan det går med grøn adfærd i bydelen, og i en app kan gøre det sjovt for beboere at fremme bærdygtigheden.

De smarte løsninger vil også ses fysisk i Stigsborg Bygade i en løsning på den typisk ret så kaotiske situation, der opstår omkring en skole om morgenen, når børnene skal afleveres. Det løser vi ved at ensrette bygaden for biler i morgenspidstimerne, så den ene vejbane konverteres til en afsætningsbane (”kys&farvel”). Resten af døgnet har vejen dobbeltrettet trafik, og styres SMART med dynamisk skiltning.

SMART parkering
En af de vigtigste elementer i parkeringsstrategien er simpelthen at mindske behovet for, at man selv ejer en bil, ved at gøre det enkelt og attraktivt at cykle, gå, tage bussen eller låne en af Stigsborgs delebiler. Det er også at få samlet flest mulige p-pladser i de tre p-huse ved Stigsborg bygade, så de via f.eks. nummerpladescannere og p-licens kan bruges af alle brugere. Vi kalder p-husene ”mobilitetshuse”, da de er fremtidens p-hus og meget mere end parkering. Det er også her, du finder delebiler, elladestandere og nærgenbrugsstation, pakkeboks, cykelværksted mm.

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.