Ambitioner om en grøn bydel

Med afsæt i FN’s verdensmål og med naboskabet til den store, grønne Stigspark, masser af træer i gaderne, ambitiøs regnvandshåndtering, cirkulære dele-bytte-initiativer og høj biodiversitet i gader og byrum arbejder vi benhårdt på at gøre Stigsborg så grøn som muligt og skabe en bydel med fokus på både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed.

1735_A-Enggaard_Stigsborg-Omraade-B6-og-B8_EXT_020_MellemBygningerne
Klassisk arkitektur med et twist

Her er et et ambitiøst system af regnvandsløsninger, der ikke leder regnvandet ned i kloakken, men renser det beskidte vand synligt i byens gader i grønne regnbede og rensebassiner med rekreative kvaliteter. Det giver dig mulighed for at opleve naturens økosystem helt tæt på. 

broen-brochure-prospekt-a4-04-2020-web
Ambitiøse og anderledes løsninger, der fremmer bedre forbrug og adfærd
Smarte løsninger gør forbrug og adfærd synlig

Stigsborg fremtidssikres med den nødvendige digitale infrastruktur i form af fibernet, mobil- og IoT-netværk og ikke mindst muligheder for at opgradere i takt med den digitale udvikling. 

Via sensorer kan data opsamles om trafikken, brugen af parken, energiforbrug, indeklima mm., som kan optimere de tekniske løsninger. 

Vi har også planer om at samle data i et indeks, hvor man kan se, hvordan det går med forbrug og adfærd i bydelen, og i en app, der kan gøre det sjovt og nemt for beboere at forholde sig til deres forbrug og adfærd.

De smarte løsninger vil også ses fysisk i Stigsborg Bygade i en løsning på den typisk ret så kaotiske situation, der opstår omkring en skole om morgenen, når børnene skal afleveres. Det løser vi ved at ensrette bygaden for biler i morgenspidstimerne, så den ene vejbane konverteres til en afsætningsbane (”kys&farvel”). Resten af døgnet har vejen dobbeltrettet trafik, og styres SMART med dynamisk skiltning.

SMART parkering

Et af de vigtigste elementer i parkeringsstrategien er simpelthen at mindske behovet for, at man selv ejer en bil, ved at gøre det enkelt og attraktivt at cykle, gå, tage bussen eller låne en af Stigsborgs delebiler. Det er også at få samlet flest mulige p-pladser i de tre p-huse ved Stigsborg bygade, så de via f.eks. nummerpladescannere og p-licens kan bruges af alle brugere. Vi kalder p-husene ”mobilitetshuse”, da de er fremtidens p-hus og meget mere end parkering. Det er også her, du finder delebiler, elladestandere og nærgenbrugsstation, pakkeboks, cykelværksted mm.

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.