En bydel, der lever i sig selv

Realiseringen af den nye bydel vil foregå i etaper. Etape 1 er den centrale ubebyggede del af området, øst for kommunens forvaltningsbygning på Stigsborg Brygge. Etape 2 er den vestligste del, hvor Hedegaard Agro ligger, og etape 3 er den østligste del, hvor fodboldklubben NBs træningsbaner tidligere lå.

Som en forløber for etape 1 er der på den tidligere tømmerhandelsgrund mellem Limfjordsvej og Stigsborg Brygge opført to boligbebyggelser. Her har de nye beboere allerede fra 2018 kunnet nyde godt af at være en del af den nye bydel på solsiden.

Byliv

Som et led i udviklingen af området, er der fokus på, hvordan erhvervsliv, foreninger, organisationer, kommunale institutioner, naboer mm. kan arbejde sammen om at udvikle konkrete projekter, indsatser og aktiviteter, der kan gøre Stigsborg til en destination og et sted, man som nabo og besøgende har en relation til. Alle, der har lyst til at bidrage, er velkomne til at kontakte Stigsborg P/S.

”Det er meningen, at Stigsborg skal være en bydel, der lever i sig selv. Logistikken i hverdagen for f.eks. en børnefamilie hænger enormt godt sammen.”

- Sekretariatschef, Stigsborg P/S, Annette Rosenbæk
Gå på opdagelse

Området skal være inddragende fra begyndelsen, og derfor opfordrer vi til at bruge området i det daglige. Alle arealer, som ikke er indhegnede, kan bruges frit – og mulighederne er mange: søndagsgåtur, picnic, fodboldturnering, et spil rundbold til familiefesten og meget mere.

Helhedsplan for høj bykvalitet

Stigsborg udvikles ud fra en udviklingsplan og strategi, som både sikrer helhed, høj bykvalitet og ikke mindst at logistikken i bydelen fungerer.

Hvis du vil vide mere om tankerne bag udviklingsplanen og strategien, kan du læse mere her i udviklingsplanen og udviklingsstrategien.

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.