Om Stigsborg

Stigsborg er et sted, vi oplever livet. Vi har fællesskaber, der betyder, at vi tager os af det sted, vi bor, og af dem der bor her. Her er en ny moderne skole, en stor, grøn natur- og fjordpark på 15 hektar og en bylivsforening, der skaber grobund.

Her går tiden langsommere, men udviklingen hurtigere. Det gode liv handler om at bruge tiden på det, der skaber god energi i vores liv nu og i fremtiden. Det kan faktisk give ret meget mening i vores hverdag, når vi bor i tæt forbindelse med vores naboer, natur og vand. Og når vi kan have direkte indflydelse på det miljø, vi lever i, og vores børn vokser op i. Mening giver trivsel og velvære.

Bydelen kommer til at rumme omkring 7.500 beboere. Og de kan bo i nær forbindelse med hinanden, fjorden, grønne områder i leje- og ejerboliger. Området får skole, plejehjem, daginstitioner, kontorer og mindre erhverv, hyggelige cafeer og butikker.

En moderne folkeskole
Stigsborg er en varieret bydel, der bygger på nysgerrighed og kvalitet, mangfoldighed, samarbejde, eksperimenter og vilje til at gøre Aalborg til et vækstcenter.

”Vi har stort fokus på sundhed, bevægelse og tilgængelighed, og derfor bliver stier og ruter en integreret del af bybilledet sammen med grønne og rekreative byrum. Hjertet i den nye bydel bliver den centralt beliggende bygade, der skal indrettes, så den kan skifte funktion efter behov”

- Anton Hessellund, Direktør for Stigsborg P/S.
Stigsparken
Stigsparken
Historie om Stigsborg
Fælles om det gode liv

Det klassiske fælleslokale får en nyfortolket tilgang på Stigsborg. Her er det nemlig tanken, at Børne og Ungeuniverset skal fungere som et stort, fælles bydelshus, når skole og børnehave er lukket. Det giver beboere på Stigsborg mulighed for at arrangere både private og åbne begivenheder som f.eks. fællesspisning, foredrag, fastelavnsfest, konfirmation m.m.

Dele/bytte stationen skal fungere som en genbrugsstation, hvor beboere på Stigsborg kan skille sig af med møbler, bøger, legetøj osv. til glæde for andre i bydelen – en deleøkonomisk tankegang og cirkulær pendant til brug-og-smid-væk kulturen. Samme tankegang tillægges cykelværkstedet samt eldrevne delebiler, hvor også praktik, sundhed og socialisering kan gå op i en højere enhed.

App’en ”Min Bydel” er en kommunikationsplatform, der skal gøre det nemt for beboere på Stigsborg at danne sig et overblik over arrangementer, tilbud m.m. i bydelen, og hvor man hurtigt kan se, hvilke naboer man deler interesser med.

Glædesfyldt, sundt og aktivt liv – hele livet – I FORENING

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.