Børne- og Ungeunivers Stigsborg

Stigsborgs børne- og ungeunivers er for aldersgruppen 0-15 år, og Aalborg Kommune arbejder med etableringen, der skal skabe grundlag for en helt ny moderne folkeskole.

Universet vil ifølge planen være klar i 2025, og det vil omfatte en skole med plads til 1000 elever, en integreret institution med plads til 160 børn (60 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn), så der skabes gode sammenhænge og trygge overgange for børnene og familierne.

Planen indebærer, at den nuværende Skansevejens Skole flyttes til Stigsborg og samtidig suppleres mht. elevgrundlag via udbygningen af Stigsborg med 7.500 beboere.

Du kan læse mere om arbejdet med Børne og Ungeuniverset på Aalborg Kommunes hjemmeside her.

rsz_1rsz_skolen (1)
Fritids- og ungdomstilbud

Børne- og ungeuniverset vil rumme fritids- og ungdomstilbud, idræts- og øvrige fritidsfaciliteter med bl.a. hal og boldbaner. Der er fokus på et univers, som skal integreres med Stigsparken, der ligger lige ved skolen og det maritime miljø ved fjorden. På den måde skabes der et bevægelseslandskab til leg og læring – både til gavn og glæde for børnene og for bydelens beboere og gæster.

"Vi får park, stisystemer og fjorden – det hele er inden for et overskueligt areal for en børnefamilie, så man skal ikke tage bussen rundt til det hele. Man kan faktisk gå til det hele.”

- Kasper Fruensgaard, beboer Stigsborg
Børne- og Ungeuniverset spiller en hovedrolle

Den kommende bygning bliver bydelens fyrtårn og et arkitektonisk varetegn med en maritim identitet, der også vil markere sig fra Aalborgs side af fjorden. Det kommende Børne- og Ungeunivers vil med sine skole-, institutions-, idræts- og uderumsfaciliteter tilbyde indre og ydre kvadratmeter af høj kvalitet, der vil understøtte Stigsborg som en attraktiv og levende bydel. Børne- og Ungeuniverset vil tilbyde det lokale foreningsliv nye rammer. Det vil understøtte muligheden for, at nyt foreningsliv vil opstå blandt beboere og sikre attraktive rammer til det eksisterende foreningsliv. 

Bydelshus

Børne- og Ungeuniverset bliver designet som et åbent bydelshus – der kan bruges af andre i fritiden. Det kommer blandt andet til at rumme en idrætshal, musiklokaler, værksteder, mødesteder og andre fælleshusfunktioner, der vil samle beboerne på Stigsborg.

jQuery(document).on(ready,function(){ setTimeout(function(){ jQuery(window).resize(); },2000); });

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.