Havnekvarteret
Skolekvarteret
Parkkvarteret
Parkkvarteret
Stigsparken
Etape 3
Etape 2
Broen
Området
Havnekvarteret
Skolekvarteret
Parkkvarteret
Parkkvarteret
Stigsparken
Etape 3
Etape 2
Broen
Området
Broen
Aalborg Kommune
Havnebryggen Stigsborg
Stigsborg Brygge
Huset Stigsborg
Skolekvarteret
Henning Jensens Plads
Stigsparken
Skolekvarteret
Parkkvarteret - Nord
Fjordpynten
Stigsborghus
Teglgaarden
Stigsparken
Generationernes Karré
Parkkvarteret - Syd
Skolekvarteret
Stigsborg Have
Fjordpynten
Huset Stigsborg
Stigsparken
Havnekvarteret
Parkkvarteret
Nord

Stigsparken

Som en del af etape 1 er Aalborg Kommune i gang med at anlægge Stigsparken, en grøn og rekreativ naturpark lige midt i den nye bydel. Parken bliver større end Kongens Have i København.

Stigsparken er et stort skridt i omdannelsen af Stigsborg fra industriområde til en blandet bydel, hvor den grønne natur og livet ved fjorden præger hverdagen. Parken ændrer anvendelsen af den tidligere industrigrund ved at indkapsle og afdække forureningen på arealet og skabe nye rum for natur, liv og aktiviteter.

En bydel, der lever i sig selv

Realiseringen af den nye bydel vil foregå i etaper. Etape 1 er den centrale del af området omkring Stigsborg Brygge og Stigsborg Bygade. Etape 2 er den vestligste del, hvor Hedegaard Agro ligger, og etape 3 er den østligste del, hvor fodboldklubben NBs træningsbaner tidligere lå.

Udbygningen af etape 1 er i fuld gang, og de første beboere har forlængst taget området til sig som deres hjem. I løbet af 2025 vil der være taget i alt knap 1000 boliger i brug, sammen med en helt ny folkeskole, børnehave, vuggestue, bydelshus samt ikke mindst Stigsparken og Fjordpladsen, hvor du som beboer kan nyde naturen og livet ved vandet. 

Broen

En ny overfjordisk forbindelse, der vil samle byen – Aalborg og Stigsborg.

En ny forbindelse over fjorden mellem havnefronten ved Musikkens Hus og Stigsborg kan samle Aalborg, så fjorden i stedet for at adskille i højere grad knytter byen sammen – også i den østlige del af midtbyen.

Området

Stigsborg er et sted, vi oplever livet. Vi har fællesskaber, der betyder, at vi tager os af det sted, vi bor, og af dem der bor her. Her er en ny, moderne skole, en stor grøn natur- og fjordpark på 15 hektar og en bylivsforening, der skaber grobund for det gode liv.

”Vi har stort fokus på sundhed, bevægelse og tilgængelighed, og derfor bliver stier og ruter en integreret del af bybilledet sammen med grønne og rekreative byrum. Hjertet i den nye bydel bliver Stigsborg Bygade og det centralt beliggende bytorv, hvor Huset Stigsborg og butikkerne er placeret”, fortæller Anton Hessellund, Direktør for Stigsborg P/S.

Havnebryggen Stigsborg

Eje- og lejeboliger

Havnebryggen Stigsborg består af to etaper med 156 lejligheder fra 52 til 229 m2. Etape 1 indeholder 91 lejligheder. Etape 2 rummer 65 boliger.

Huset Stigsborg

Med både vuggestue, børnehave, skole og fritidstilbud kommer Huset til at favne det hele børneliv fra 0-15 år. Samtidig bliver det et åbent bydelshus for Stigsborgs beboere og brugere - et hus med lys i vinduerne fra kl. 6 om morgenen til kl. 23 året rundt.

Huset åbner i august 2025, og det vil omfatte en skole med plads til 1000 elever og en integreret institution med plads til 160 børn (60 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn), så der skabes gode sammenhænge og trygge overgange for børnene og familierne.

Kunst, kultur og kendt fodboldhelt

Den legendariske fodboldspiller fra Nørresundby Henning Jensen har fået sin egen skulptur og plads på Stigsborg - præcis dér hvor han startede og sluttede sin imponerende karriere. Projektet er blevet til virkelighed via et forbilledligt samarbejde med en lokal initiativgruppe.

Henning Jensen (august 1949 - december 2027) startede sin karriere i Nørresundby Boldklub (NB) som syvårig. Og han havde ikke sit fodboldtalent fra fremmede. Hans farfar var nemlig med til at starte NB, og hans far prægede klubbens førstehold i mange år.

Fjordpynten

Her opføres 123 nye lejeboliger. Byggeriet har indflytning fra 1. april 2023, men udlejningen er allerede i fuld gang.

Byggeriet består af 1-4 værelses lejligheder på 35-132 kvadratmeter. Fjordpynten har to fælles tagterrasser med orangerier, et grønt gårdrum og enten terrasse eller altan til samtlige lejligheder. Fjordpynten ligger placeret med udsigt over Stigsparken og limfjorden.

Stigsborghus

StigsborgHus byder på et bredt udvalg af lejeboliger uanset hvor du er i livet eller hvor mange I skal bo sammen.

Her er studios med hems, 2, 3, 4 og 5-værelser, 5 Penthouses samt 4 Townhouses med mulighed for både erhverv og bolig i ét.

Teglgaarden

Moderne lejeboliger i hjertet af Stigsborg, Aalborgs nye, levende bydel.

I Teglgaarden finder du 2-, 3- og 4-værelses lejligheder, hvor nogle 2-værelses i stueetagen har hems. På toppen finder du en eksklusiv 5-værelses penthouselejlighed med privat tagterrasse.

Stigsborg Have

263 nye lejeboliger opføres her. Byggeriet foregår i 2 etaper med indflytning 1. marts 2023 og 15. juni 2023. Byggeriet består af 2-4 værelses lejligheder på 51-125 kvadratmeter og er bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld. Stigsborg Have har både fælles tagterrasser, legeplads, udefitness, grønne gårdrum og orangeri. De mange fælles faciliteter giver mulighed for uformelt fællesskab med dine naboer enten over en kop kaffe i orangeriet eller en kold vand efter træningen i udefitness.

Fjordpynten

Her opføres 123 nye lejeboliger. Byggeriet har indflytning fra 1. april 2023, men udlejningen er allerede i fuld gang. Byggeriet består af 1-4 værelses lejligheder på 35-132 kvadratmeter. Fjordpynten har to fælles tagterrasser med orangerier, et grønt gårdrum og enten terrasse eller altan til samtlige lejligheder. Fjordpynten ligger placeret med udsigt over Stigsparken og limfjorden.

Stigsborg stranden

Stranden på solsiden

Som en del af etape 3 etableres Stigsborgstranden. Her kan du bade, få sand mellem tæerne og have det sjov med strandaktiviteter.

Jollehavn

I overgangen mellem parken og stranden er der anlagt en ny jollehavn. Her hører Syrens Bådelaug hjemme, og du har også som beboer mulighed for at sætte en jolle eller en havkajak i vandet.

Ambitionen er, at der i fremtiden også skal bygges et nyt ”blåt foreningshus” med klubhus-faciliteter til jollehavnen.

Den gamle kyststi

Som en del af byudviklingen er der inddæmmet nyt land så kystlinjen er rykket op til 100 meter ud i fjorden, og Nørresundby er blevet i alt 3,4 ha større.

Den gamle kystlinje er i dag markeret med en sti, hvor du gå tur og nyde det fantastiske fjordlandskab. – og samtidig få fornemmelsen af fjordkystens forløb i gamle dage.

Forbindelse til motorvejen

Som en del af Stigsborg kommer en helt ny motorvejstilslutning, der gør området endnu mere tilgængeligt for beboere og besøgende.

Tag en slapper ved fjorden

Fjordpladsen er indrettet med et væld af forskellige grønne opholdsmuligheder. Du kan fx smide dig på et tæppe på græsset eller nyde solen fra en liggestol. Der er også skabt mange fine små rum til at mødes og hænge ud med vennerne.

Plads til aktiviteter og byfest

På aktivitetspladsen er der plads til at samle en masse mennesker, fx til loppemarked, Sankt Hans eller andre former for byfester. Vi har indrettet pladsen med en scene, siddemøbler i træ, Stigsborgstolen og master med lyskæder, der giver en hyggelig stemning – både til hverdag og fest.

Stigsborg-stolen er en special-designet stol, som du selv kan flytte rundt på og derved møblere pladsen frit efter behov.

Ambitionen er at Stigsborg skal være en bydel, hvor vi har tillid til hinanden og passer på fællesskabet. Lad os hjælpes ad med at passe på stolene, så de ikke forsvinder.

Fjorden

Limfjorden, der er den smukke blå ramme for oplevelser på Stigsborg, som en stor legeplads ved, på og i vandet.

Grøn bygade med plads til byliv

Stigsborg Bygade er vores hovedgade og den trafikale rygrad i bydelen. I designet af gaden er der lagt stor vægt på at skabe et rart bymiljø for mennesker med masser af grønt, små opholdssteder med en bænk mm.

Og så er der skabt rigtig god plads på cykelstien – også til ladcykler.

Madoplevelser med udsigt

I Havnebryggens kanthuse og den østlige stueetage er der lavet erhvervslejemål med mulighed for udeservering. Her arbejder vi på at kunne åbne cafe, restaurant ol. så du også får mulighed for at nyde en god kop kaffe eller et lækkert måltid mad på ”Solsiden” – akkompagneret af den perfekte fjordudsigt.

Bilfrie lokalgader

De gader, som forbinder Fjordpladsen med den bagvedliggende by, indrettes som grønne opholds- og legegader uden biltrafik og med masser af træer, buske og beplantning. Det skaber et roligt boligmiljø og fremmer trivsel.

Forsyningspladsen

Vi gør generelt meget ud af arkitekturen på vores teknikbygninger, så de bliver et positivt bidrag til bymiljøet.

Hvis du er nysgerrig på, hvad der sker i “byen bag facaden”, kan du på dette sted få et kig ind til teknikken i en kloakpumpestation og en transformatorstation.

SMART parkering

Dette p-hus bliver bliver ét af tre “mobilitetshuse”, som danner rygraden i Stigsborgs parkeringsstrategi. Mobilitetshuset er en SMART’ere version af et p-hus med fleksibel brug af p-pladserne, delebiler og elladning i kombination med service som fx en nærgenbrugsstation, pakkeboks og cykelværksted.

Belysning på havnepromenaden

Belysning sikrer, at det er trygt at promenere langs fjorden, selv når det er mørkt. Samtidig skal belysningen her være med til at skabe stemning og markere særlige steder.

Belysning på Bygaden og Stigsborg Brygge

På de centrale vejforløb, hvor der både færdes mange biler, cykler og gående, er det særligt vigtigt med en god, tryg og behagelig grundbelysning. Vi har her valgt den klassiske “københavnerlampe”. På Stigsborg forsøger vi generelt at mime de kvaliteter, man finder i de klassiske brokvarterer, i den måde vi bygger på, og her passer københavnerlampen virkelig godt ind.

Belægning

Havnekvarterets belægning er klassisk og rå med asfalt, kostet beton og chaussesten.

En grøn bydel i Aalborg

Der kommer masser af træer i gaderne på Stigsborg suppleret med grønne facader og naturnære bundplantninger med buske, græsser og urter. Vi har stort fokus på både biodiversitet, mikroklima og trivsel, når byens rum designes. I Stigsborg Bygade planter vi fx Stilkeg og Navr, der kan blive over 15 meter høje.

Grønne bassiner

Vi gør en dyd, ud af, at bydelens tekniske anlæg også bidrager med ekstra rekreative kvaliteter til det daglige liv. De grønne bassiner har altså en teknisk funktion, ved at de renser regnvandet inden det udledes til fjorden. Samtidig er de indrettet med trædæk og beplantning, så de også er små, fine opholdssteder på gåturen ved fjorden.

Busstoppested

Bybussen har stoppested på Limfjordsvej. Fra stoppestedet kommer der en stiforbindelse ned til Syrestien og videre til Børne- og ungeuniverset, så skolebørnene kan komme trygt og sikkert i skole.

Kom helt tæt på vandet

På trædækket har du mulighed for at sidde med fødderne i vandet, mens børnene leger. Det er også her du kan sætte en havkajak i vandet eller stikke afsted på dit SUP-board.

Mens vi venter på "broen"

Det er fra dette sted, at der på sigt anlægges en cykel- og gangbro over fjorden til Aalborg Havnefront. Som midlertidig løsning er der lige nu lavet en hyggelig grøn opholdsplæne med grillpladser mm., så området også er fedt, mens vi venter…

Parkering og meget mere…

Mobilitetshuset er ét af flere “mobilitetshubs”, som danner rygraden i Stigsborgs parkeringsstrategi. Mobilitetshuset er en moderne version af et p-hus med fleksibel brug af p-pladserne, delebiler, elladning og en lang række af grønnere mikromobilitetstilbud som fx delecykler og elløbehjul i kombination med service som fx en byttestation, pakkeboks og cykelpusleplads.

I sidebygningen ved bygaden er der en række små erhvervslejemål, hvor der er plads til service, kreative erhverv, en café ol. På toppen finder du en offentligt tilgængelig udsigtsplatform.

Skolegård og bytorv

Pladsen nord for Huset er en del af bydelens hjerte. Det er her du finder husets hovedindgang og et bytorv, der både fungerer som skolegård for de ældste årgange, og samtidig indgår i bydelens og beboernes liv som et centralt mødested.

Parkpromenaden

I overgangen mellem by og park kan du gå, løbe, cykle mm. på et sammenhængende promenadeforløb. Promenaden indrammer parken og forbinder de forskellige aktivitets- og oplevelsesmuligheder, der ligger “som perler på en snor”.

Promenaden er belagt med ”rullevenlig” hvid asfalt, så den også kan bruges som rulleskøjteløjpe, til skateboards, løbehjul ol.

Belysning i Parkkvarteret

Behagelig og god grundbelysning skal sikre, at det opleves enkelt og trygt at færdes i området, når det er mørkt. I Parkkvarteret har vi valgt en Nyx mast suppleret med lave pullerter.

Moderne affaldshåndtering

Moderne, nedgravede containere i gaderne sikrer effektiv affaldsopsamling tæt på din bolig, uden at det fylder og skæmmer i byrummet. Og der er naturligvis mulighed for at sortere affaldet i alle de nødvendige fraktioner.

Trygge lokalgader

De små lokalgader i Parkkvarteret bliver indrettet som shared space, så biler skal færdes der på de gåendes præmisser.

Det handler om at skabe rammerne om et roligt og sundt boligmiljø, der indbyder til leg og ophold mellem husene.

Grøn regnvandsgrøft

Langs parkpromenaden løber en åben regnvandsgrøft, som opsamler tagvandet fra de huse, der ligger langs promenaden. Med små træbroer bliver der skabt adgang over grøften fra boligernes kantzone til promenaden og parken.

Det meste af tiden vil grøften fremstå som et grønt og blomstrende bed, men når det regner fyldes grøften med vand, og du kan følge vandets vej helt ned til fjorden.

Belægning

Parkkvarterets belægning er holdt i gyldne nuancer, så det er afstemt med det grønne og nærheden til parken. Den primære belægning er asfalt med overfaldebelægning i majssten, imens der er teglbelægning på pladserne i 1. etape, så de fremstår som tydeligt markerede steder, der inviterer til leg og ophold.

Bytorv og Syresti

Her i Stigsborgs hjerte finder du et hyggeligt lille bytorv omkranset af indkøbsmuligheder og andre gode tilbud til det daglige liv.

Centralt på torvet ligger et grønt regnvandsbassin hvor vi renser vejvandet. Det er flankeret af vandplanter og andet grønt, så det nærmest får karakter af et gadekær. Torvet kantes mod nord af erhvervslejemål, hvor der er mulighed for en café eller lignende med udeservering på torvet.

Øst-vest gennem torvet løber Syrestien som en tryg og sikker skolevej, der fortsætter mod vest og forbinder Stigsborg med Nørresundby Midtby.

Borgpladsen

Borgpladsen markerer den oprindelige placering af voldstedet ”Stigsborg” i senmiddelalderen. På pladsen kan du genopleve historien – både i form af plancher og fortællinger til de voksne – og til børnene: en eventyrlig ”lege-borg”, hvor de fantasifulde historier om Sti Hvide, den hovedløse hest og sørøverne på fjorden kan få nyt liv gennem leg.

Syretanken

Med sin runde form er Syretanken et flot og ikonisk historisk spor fra dengang, hvor Stigsborg var industri. Syrebeholder er blevet bevaret som et slags vartegn for bydelen midt i parkens grønne landskab.

Planen er at gøre den endnu mere ikonisk og skulpturel med en stemningsfuld belysning af tanken.

Parkpassagen

Parkpassagen skaber let adgang til Stigsparken for cyklister og gående, når man kommer til Stigsborg fra nord. Det er en helt bilfri lokalgade, som også har plads til leg og hygge med naboen, hvis du bor her.

Den gamle banesti

I forløbet af den tidligere ”privatbane” til Sæby og Frederikshavn” er der anlagt en hyggelig rekreativ sti, hvor du kan gå tur i det grønne.

Privatbanen var aktiv fra 1899 til 1968. I begyndelsen af 1900-tallet blev den udbygget med en havnebane, som havde stor betydning for områdets virksomheder.

Trygge lokalgader med synligt vand

Lokalgader tæt på boligerne anlægges som ”shared space” så al færdsel her skal foregå på beboernes og de legende børns præmisser. Regnvand fra vejene afledes og renses i grønne regnvandsgrøfter langs gaderne.

Den grønne byportal

Denne lille plads markerer ankomsten til Stigsborg, som derved iscenesættes med stemningsfyld beplantning og belysning. Det er også her du finder hovedadgangen til plejehjemmet i Generationernes Karré.

En lille hyggelig lommepark

Trænger du til en lille pause, mens de små kan lege på legepladsen? Eller måske et spil petanque med din nabo? Så finder du mulighederne her – og det er lige nabo til Danmarks flotteste fjernvarmecentral.

SMART bygade

Logistikken omkring en skole bliver tit kaotisk – især når børnene skal afleveres om morgenen. Det løser vi på en SMART måde på Stigsbog ved at ensrette bygaden for biler i morgenspidstimerne, så den ene vejbane konverteres til en afsætningsbane “kys&farvel”. Resten af tiden har vejen dobbeltrettet trafik. Det hele styres SMART med dynamisk skiltning ol.

Indkøbsmuligheder i dagligdagen

På Stigsborg får du mulighed for at få dækket alle dagliglivets behov helt tæt på hvor du bor.

Lige her i bydelens hjerte kommer der gode lokale indkøbsmuligheder i form af Meny og Netto samt en række mindre specialbutikker, caféer, bank, apotek og mulighed for at købe take-away til en travl hverdag.

Syresti og bydelstorv

Mellem butikkerne skaber vi et bydelstorv, hvor der vil være mulighed for torvedage, udeservering og lign. Torvet indgår i det samlede Syrestiforløb, der forbinder Stigsparken og skolen med Nørresundby Centrum.

Aktivitetsmuligheder til skole og fritid

Udearealerne syd for Huset er indrettet med multibaner, atletikfaciliteter, bålområde og masser af tumleplads målrettet indskoling og mellemtrin.

I fritiden kan faciliteterne bruges frit af beboere og foreninger. Det er til glæde og gavn for alle, at de fede faciliteter ikke står ubrugte hen uden for skoletiden.

Legepladser for de mindste

I direkte tilknytning til børnehave og vuggestue er der anlagt indhegnede legepladser, så der passes godt på de små, når de er ude og lege.

Interaktivt kort

Du befinder dig nu i Stigsborgs virtuelle kort, klik dig rundt - tag på en virtual tour i fremtiden.

Udviklingen af Stigsborg er i fuld gang. Få indblik i kommende boliger, byrum, grønne områder og meget mere...

Rigtig god fornøjelse.


Ikon­forklaring

Hotspot
Infopunkt
Billede/Galleri
Virtual Tour

Title

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.